Az új tanév első, szocializációs hetének fő célja, hogy iskolánk legújabb tanulói szeretetteljes, aktív légkörben jól érezzék magukat, ráhangolódjanak és bekapcsolódjanak iskolánk életébe.

Ezeken a napokon kiépítjük a szokás és szabályrendszert, és pozitív modellt állítunk a tanulók elé. Elsődleges cél a jó osztályközösség biztosítása, a sokszínű tevékenység, a közös élmények, és a diákok önállóságra szoktatása a kezdeti időszakban. Több éves hagyomány intézményünkben, hogy az első napok sokszínű ismeretterjesztő feladatokkal, iskola és városmegismerő programokkal, sporttevékenységekkel, kreatív foglalkozással gazdagítva telnek.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek elfogadják egymást (sajátos nevelést igénylő gyermekek jelenlétének elfogadása) eltérő tulajdonságaikkal együtt. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a környezetváltáshoz, az új körülményekhez való alkalmazkodáshoz, a beilleszkedéshez. Ennek érdekében jelenik meg a fokozatos beszoktatás. Egyrészről a tanulónak alkalmazkodnia kell a szakképző iskolai lét szabályaihoz, el kell fogadniuk az új környezetet, másrészről a környezetnek befogadóvá kell válnia.
A szocializáció és a nevelés szoros összhangban áll egymással, egymást támogatva funkcionál. Az oktatók részéről a napi tevékenységekből adódó a spontán helyzeteket használjuk ki. Erre kiválóan alkalmasak a szocializációs napok.

The gallery was not found!
advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn